De baan is gesmoten tot en met 6 april

Ten gevolge van de corona-crisis is de baan verplicht gesloten. Per dag kunnen de aanwijzingen van de rijksoverheid veranderen. Wij zullen U informeren over eventuele wijzigingen die nog volgen.

Facebookpagina in de lucht

www.facebook.com/SVdeSchutterij

dat voor alle nieuwtjes!

Oprichting

De schietsportvereniging voor Zeeuwsch-Vlaanderen SV De Schutterij is opgericht op 17 oktober 1974 door 17 leden van de Nationale Reserve in Zeeuwsch-Vlaanderen.

Schietcentrum Statenboom

De vereniging heeft een terrein aan de Statenboomweg 6 te Clinge, waarop eerst een tweevoudige poortenbaan 50 meter is aangelegd. In 1976 uitgebreid tot een viervoudige. In 1977 is een zesvoudige schermenbaan 25 meter voor alle kalibers gebouwd met overdekte schietpunten. In 1978 is een officiële kleiduivenbaan in gebruik genomen voor kleiduivenschieten, terwijl in 1979 de viervoudige poortenbaan is omgebouwd tot een twaalfvoudige schermenbaan 50 meter. In 1982 is een nieuw verenigingsgebouw geplaatst, terwijl in 1986 de zesvoudige schermenbaan alle kalibers 25 meter geheel is gerenoveerd en aangepast aan het staand schieten van het politieparcours. De kleiduivenbaan voor het skeet schieten is uitgerust met volautomatische machines.

Op sommige dagen kunnen de disciplines karabijn .30 en miniatuurkanon 25 en 50 meter geschoten worden. Alle historische wapens, zowel voor- als achterladers, zijn welkom op onze schietbanen.

De vereniging is in het bezit van alle vergunningen voor bovengenoemde activiteiten.